Terma & Syarat

TERMA DAN SYARAT:
 
1. JUALAN
 
1.1. Barangan yang telah dibeli tidak boleh ditukar/dipulangkan*(size/warna/dll). Tiada pulangan wang akan dikembalikan
1.2. Invois pesanan yang diterima oleh pelanggan hanya sah untuk 48 jam dari tarikh invois diterima termasuk Sabtu & Ahad.
1.3. Semua pelanggan yang menggunakan sistem pembelian dalam talian ini bersetuju dengan segala terma dan syarat, polisi dan prosedur termaktub didalam laman ini dengan rujukan.
1.4. Semua proses transaksi pembelian dalam Ringgit Malaysia (RM) sahaja.
1.5. Pembelian akan diproses 1 hari (pembelian runcit ) dan 1-3 hari (pembelian borong) selepas transaksi pembayaran diterima.
1.6. Kami berhak utuk membatalkan sebarang pembelian dalam mana-mana keadaan semasa yang melibatkan ketiadaan produk berkenaan.
1.7. Tiada perubahan atau pembatalan keatas pembelian dari pelangan.
1.8 Pihak CHANTEQWR tidak akan membayar sebarang ganti rugi yang disebabkan oleh  kecuaian PELANGGAN.
 
2.  TEMPAHAN DAN PEMBAYARAN
 
2.1. Pesanan akan terbatal sekiranya tiada pembayaran diterima selepas 48 jam dari tarikh invois pesanan dikeluarkankan. 
2.2. Pembayaran hendaklah dibuat pada akaun Maybank/ CIMB  seperti yang telah diberikan
2.3. Bukti pembayaran hendaklah dihantar melaui  whatsapp ke 019 317 3302. Anda hendaklan menyatakan dengan JELAS butiran berikut dan memberikan bukti slip:
Order no : 
Nama: 
No tel : 
Butiran Bayaran : Nama Bank / Jumlah Bayaran/ Masa / Tarikh
Ini penting bagi kami untuk proses semakan secara individu. 
2.4. Lampiran bukti pembayaran adalah wajib. Tanpa bukti pembayaran, pihak kami tidak akan memproses pesanan anda.
2.5. Pelanggan hendaklah menyimpan resit bayaran sehingga tempahan selamat diterima.
2.6. Pastikan alamat yang diberikan adalah BETUL dan TEPAT (beserta POSKOD). CHANTEQWR tidak akan bertanggungjawab keatas kesilapan yang dibuat oleh pelanggan.
2.7 Semua tempahan hendaklah dihantar sebelum jam 9malam untuk pos keesokannya.
 
 
3. PENGHANTARAN
 
3.1. Penghantaran menggunakan Poslaju /  Nationwide/ CTSI pada setiap hari kecuali SABTU, AHAD, Cuti UMUM bagi pembelian secara runcit dan borong.
3.2. Caj minimum bermula dari RM7 semenanjung / RM 11 Sabah Sarawak
3.3. Setiap tempahan yang telah diproses akan diberi no traking.  Pelanggan boleh menyemak tracking no tersebut di sistem kurier yang dinyatakan. Pihak ChanteqWR berhak melakukan penghantaran lebih awal daripada tarikh yang diberikan bergantung kepada masa dan keadaan.
3.4. Pihak CHANTEQWR tidak akan membayar sebarang ganti rugi yang disebabkan oleh kelewatan/ kecuaian pihak POSLAJU.
3.5 Untuk pelanggan Sabah/ Sarawak, boleh menggunakan khidmat courier CTSI ( Rate +/- 10kg = RM40). Sila pilih Self Pick Up & masukkan komen CTSI di ruangan komen tempahan. Bayaran caj postage perlu dijelaskan semasa penerimaan barangan dibuat.
3.6 ChanteqWR berhak menukar mana-mana syarikat kurier yang bersesuaian sekiranya tiada servis kurier yang dipilih bagi kawasan pelanggan.
3.7 Semua pembelian hanya menggunakan khidmat KURIER atau POS sahaja. Tiada sistem Walk In disediakan.
3.8 Perkhidmatan DELIVERY hanya bagi item BORONG RM500 dan keatas bergantung pada kawasan-kawasan yang ditetapkan.
 
4. SEKURITI, KERAHSIAAN DAN SULIT
 
4.1. Semua pelanggan yang menggunakan sistem pembelian dalam talian ini bersetuju dengan segala terma dan syarat, polisi dan prosedur termaktub didalam laman ini dengan rujukan diatas.
4.2. Dengan menggunakan perkhidmatan ini, anda mengakui / menjamin bahawa (a) semua maklumat pendaftaran yang anda kemukakan itu tepat dan boleh dipercayai. (b) anda akan mengekalkan/mengemaskini maklumat dengan tepat (termasuk alamat e-mail), 
4.3. Apabila anda mendaftar sebagai ahli, anda juga akan diminta untuk memilih kata laluan, Anda bertanggungjawab sepenuhnya untuk mengekalkan kerahsiaan maklumat tersebut. Anda bersetuju untuk tidak mendedahkan maklumat akaun antaranya seperti kata nama dan kata laluan kepada ahli lain atau pihak ketiga. Anda bersetuju untuk memaklumkan kepada pihak CHANTEQWR dengan segera jika anda mengesyaki pengunaan akaun anda tanpa kebenaran keatas kata nama dan kata laluan anda. Anda bertanggungjawab sepenuhnya untk sebarang penggunaan keatas akaun anda.
4.4. CHANTEQWR berhak menamatkan keahlian atau menyekat akses anda sekiranya mendapati terdapat perlanggaran kepada syarat-syarat dan terma tanpa apa-apa notis terlebih dahulu .
4.5. CHANTEQWR berhak untuk membuat perubahan kepada terma-terma dan syarat-syarat, polisi dan prosedur tanpa sebarang notis, Pengubahsuaian tersebut hendaklah berkuat kuasa apabila disiarkan melalui Laman Web.


KATEGORI PRE ORDER

1- Bagi mana-mana produk pre order, kami akan tawarkan dengan harga termurah dan produk adalah original dari HQ.
2- Pelanggan hendaklah maklum bahawa item tersebut hanya akan di poskan 1-2 hari selepas tarikh ETA.
3- Sekiranya pelanggan membuat tempahan bagi Item Pre - Order dan Item Ready Stock, tarikh pengeposan akan mengikut tarikh ETA item pre order atau 1-2 hari selepas tarikh ETA.
4. Pembayaran penuh hendaklah dibuat sekurang-kurangnya 1 hari sebelum tarikh tutup Pre Order.
5. Pembatalan tempahan tidak dibenarkan selepas tarikh tutup order. Sila maklumkan kepada admin 1 hari sebelum order ditutup bagi proses refund.

ETA ( Estimation To Arrive) - Jangkaan Stok Masuk . Tempahan akan dihantar 1-2 hari dari tarikh ETA.
Closed Order : Tarikh Tutup / Tarikh akhir pembayaran.